Skip to main content

Multidisciplinair Hoofdpijn Spreekuur

Vanaf eind juli 2023 kunnen ook kinderen/jongeren met hoofdpijn (0-16 jaar) op het speciale spreekuur “Stekelvis” gezien worden. Het kinder-hoofdpijn spreekuur is ontstaan om kinderen en jongeren te helpen met langdurige hoofdpijn. Wij vinden het belangrijk om het probleem van meerdere kanten te benaderen, om zo snel mogelijk het probleem in kaart te kunnen brengen en zo snel het kind te kunnen helpen!

Dit spreekuur is een samenwerking tussen onze kinderarts en de kinder-manueeltherapeut van Fysiotherapie Rotterdam Centrum, gespecialiseerd in hoofdpijn. Het doel van het spreekuur is om medische oorzaken van de hoofdpijn uit te sluiten en de ouder en kind weer op weg te helpen naar een leven zonder hoofdpijn.

In ons netwerk zit ook een kindercoach, een yoga leraar en een psycho-somatisch fysiotherapeut. Ook hebben we contact met ziekenhuizen in de buurt en is doorverwijzing vanaf ons mogelijk.

Met het oog op een juiste diagnose is het belangrijk dat we goed geïnformeerd zijn over de voorgeschiedenis en de klachten van het kind/jongere. Ouders/jongere krijgen daarom van te voren een aantal vragenlijsten toegestuurd.

Er volgt dan na de eerste afspraak een traject van begeleiding via onze kinderarts, arts Integratie Medicine en kinderfysiotherapeut met zo nodig inschakelen van andere experts in ons netwerk. Vervolg bij de kinderneuroloog is niet altijd nodig.