Skip to main content

Patiënt-ervaringen

ARFID en De Kinderzorg Kliniek

Paul (10 jaar) heeft een halfjaar wekelijks eettherapie gehad bij ons in De Kinderzorg Kliniek. Inmiddels komt hij nog iedere maand een keer bij ons terug om samen met moeder zijn vorderingen en lichamelijke conditie  te bespreken. Samen kiezen Paul, de behandelaar en ouder dan ook iets nieuws waar Paul de volgende maand mee gaat oefenen. Paul en ouders krijgen dan nieuwe tips en thuisopdrachten mee. 

We hebben Paul gevraagd om mee te werken aan het maken van een film voor andere kinderen en hun ouders om te laten zien hoe kinderen met ARFID baat hebben bij de behandel methode Hap voor Hap, Stap voor Stap. Paul noemt zelf de voorspelbaarheid van wat er tijdens de therapie gaat gebeuren, zelfregie, mogen meebeslissen en steeds dezelfde behandelaren, de factoren die mede bepalend zijn voor het succes van de behandeling. Hij voelt zich gesteund in dit moeilijke proces.  Er wordt  een vertrouwensband opgebouwd met het kind en zijn ouders. Natuurlijk vraagt het ook veel van ouders. De ouders van Paul zijn opgelucht dat ze na een zoektocht van 7 jaar eindelijk de erkenning hebben gevonden dat Paul's eetprobleem echt is. Door de diagnose ARFID hoeven ze niet meer te twijfelen aan hun opvoedstijl of Paul's gedrag. Het gezin kan nu positief samen aan de slag om het ARFID-monster te verslaan dankzij de ondersteuning van de Kinderzorg Kliniek.

We zijn Paul dankbaar voor zijn aandeel in deze prachtige film. Door zijn ogen kijken we mee hoe de eettherapie verloopt, in de hoop dat veel kinderen en ouders zich hier aan kunnen optrekken en ervaren dat door samen in vertrouwen te oefenen er stappen worden gemaakt! 

We zijn verheugd te kunnen aangeven dat de vooruitzichten om de eettherapie binnenkort gefinancierd te krijgen onder de jeugdwet goed zijn, waardoor we samen met Jeugdzorg  Instelling CityKids nog veel meer kinderen met ARFID kunnen ondersteunen in deze moeilijke strijd om het eenzijdige eetpatroon te kunnen doorbreken en uit te breiden!

Heel veel dank aan de filmploeg van Gabriel De Kruijff van GDK produktions, Kevin de Rooy en Noah van Walderveen van For Sale Media. Deze top ploeg heeft  deze mooie film ``om niet`` uit betrokkenheid met kinderen en jongeren voor ons gemaakt!

moeder Lars:

"Wij zijn met Lars bij De Kinderzorg Kliniek gekomen omdat hij heel veel moeite heeft met het eten van heel veel producten.

Met 8,5 jaar at Lars eigenlijk alleen straciatella yoghurt met cruesli en brood met 3 soorten beleg. Wij zijn toen gestart met eettraining. Alleen stond Lars hier niet open voor. Na een pauze van 2 maanden en de tips van de Kliniek zijn we thuis onder tussen door gegaan met oefenen.

En nu Kijk maar naar zijn kaart!  Hij heeft deze week 4 ! nieuwe producten gegeten, die hij eerst nooit at en 3 x zijn bord leeg. We zijn op de goede weg en dat geeft vertrouwen."

Lars houdt enorm van 4 op een rij, wint bijna altijd en gaf ons als tip een nieuw spelletje voor in de wachtkamer: Vlotte Geesten.

Lars, als je volgende week weer komt ligt het in de wachtkamer voor je klaar.

"Wat ik/ wij fijn vinden aan het Droomhuis is dat het allemaal erg huiselijk aanvoelt, de nadruk op ziek zijn of iets hebben is nu veel kleiner."

moeder Mert

”De Kinderzorg Kliniek heeft mij geholpen om mijn zoon beter te begrijpen en te ondersteunen. Wij voelen ons daar echt thuis”

Wat ik nog bijzonder vind te delen is dat ze zelfs voor Alex een plekje hebben gevonden, waar die mag paardrijden. Alex is hierna op school en therapie zoveel rustiger en meer tevreden De fotootjes zeggen alles, ja wat ben ik dankbaar dat het team zo met me mee denkt!

moeder Alex

"Wij zijn voor ons zoontje (1.5 jaar) in meerdere ziekenhuizen en bij verschillende artsen geweest voor de zorg die hij nodig heeft. Via de kinderarts en verpleegkundig specialist van het IJsseland Ziekenhuis kwamen we bij De Kinderzorg Kliniek terecht, die net was opgezet. Vanaf het eerste moment voelde dit goed. Zo'n fijne plek voor ons zoontje en ook voor ons. Heel kindvriendelijk. Een warme sfeer. Begripvolle, meedenkende, meewerkende en enthousiaste specialisten. In één woord: super! 

Want het zijn stuk voor stuk mensen met kennis en ervaring die er werken. Maar dan niet in een ziekenhuis omgeving. Zo fijn dat dit mogelijk is en dat het bestaat. Juist voor ons zoontje die al zo veel heeft meegemaakt is dit dubbel fijn. Hij word spelenderwijs onderzocht, zonder dwang. Hij kan lekker spelen terwijl er samen met de ouders meegedacht word over vervolg stappen of onderzoeken. Want zo is het: specialist met de ouders samen. Je weet zelf als ouder heel goed wat je kind nodig heeft en met de kennis van arts of andere disciplines komen we samen tot een plan. Ons zoontje is hier geen nummer. Er word naar hem gekeken wie hij is. En niet alleen naar zijn 'problemen'. Wij bevelen De Kinderzorg kliniek 'Droomhuis'  aan voor alle kindjes die het nodig hebben”

moeder Joah

"Een aantal maanden geleden zijn wij terecht gekomen bij de Kinderzorg Kliniek. Onze zoon at al een aantal jaar niet of heel selectief. Na een doorverwijzing van het consultatiebureau zijn wij gestart bij De Kinderzorg Kliniek. Er werd ruim de tijd genomen om ons verhaal aan te horen en het allerbelangrijkste vonden wij dat we erg serieus werden genomen. Ook Mick werd geobserveerd en hieruit kwam de diagnose ARFID. Een onbekende eetstoornis waar we samen met de artsen een traject voor hebben opgezet.

Mick heeft een aantal eetobservaties achter de rug en wij zien al grote stappen en mooie verbeteringen. Ze voelen perfect aan waar de behoefte is en welke manier voor ons en Mick het beste past. Een stukje appel en ruiken aan avondeten is voor ons een grote mijlpaal!

Naast Mick krijgen wij als ouders ook informatie en begeleiding hoe om te gaan met ARFID. Te hoge verwachtingen worden positief geremd en wij kunnen altijd terecht met onze vragen. Kortom, enorm veel lof over De Kinderzorg Kliniek en alle medewerkers”

ouders Mick

"Ik ben bij De Kinderzorg Kliniek terechtgekomen nadat ik mij als nieuwe mama zorgen maakte om mijn kleintje die veel huilde, onrustig was en niet sliep.
Gelukkig konden mijn zorgen al snel worden weggenomen. Mijn kleintje mankeerde gelukkig lichamelijk niets en reageerde door de stress die ik als nieuwe mama ervaarde vooral op mijn energie. De adviezen, begeleiding en het luisterend oor dat ik ontving gaven mij de rust en het vertrouwen om te aarden in mijn nieuwe rol waardoor ook mijn kleintje zijn rust hervond en wij die prachtige mama-zoon connectie met elkaar konden maken en eindelijk van elkaar konden genieten!

De Kinderzorg Kliniek is een uitkomst voor elke ouder die met vragen of zorgen zit en levert uitstekende zorg. Ik kon supersnel terecht, voelde me ontzettend gehoord en heb elke afspraak als zeer prettig ervaren. De kliniek heeft een fijne energie en het personeel bestaat uit warme kundige mensen.  En het feit dat diverse specialisten onder 1 dak zitten is echt een groot pluspunt.

Van mij krijgt De Kinderzorg Kliniek 5 sterren!"

moeder Sami