Skip to main content

Nieuws

25 november 2023

ARFID en De Kinderzorg Kliniek

Paul (10 jaar) heeft een half jaar wekelijks eettherapie gehad bij ons in De Kinderzorg Kliniek. Inmiddels komt hij nog iedere maand een keer bij ons terug om samen met moeder zijn vorderingen en lichamelijke conditie  te bespreken. Samen kiezen Paul, de behandelaar en ouder dan ook iets nieuws waar Paul de volgende maand mee gaat oefenen. Paul en ouders krijgen dan nieuwe tips en thuisopdrachten mee. 

We hebben Paul gevraagd om mee te werken aan het maken van een film voor andere kinderen en hun ouders om te laten zien hoe kinderen met ARFID baat hebben bij de behandel methode Hap voor Hap, Stap voor Stap. Paul noemt zelf de voorspelbaarheid van wat er tijdens de therapie gaat gebeuren, zelfregie, mogen meebeslissen en steeds dezelfde behandelaren, de factoren die mede bepalend zijn voor het succes van de behandeling. Hij voelt zich gesteund in dit moeilijke proces.  Er wordt  een vertrouwensband opgebouwd met het kind en zijn ouders. Natuurlijk vraagt het ook veel van ouders. De ouders van Paul zijn opgelucht dat ze na een zoektocht van 7 jaar eindelijk de erkenning hebben gevonden dat Paul's eetprobleem echt is. Door de diagnose ARFID hoeven ze niet meer te twijfelen aan hun opvoedstijl of Paul's gedrag. Het gezin kan nu positief samen aan de slag om het ARFID-monster te verslaan dankzij de ondersteuning van de Kinderzorg Kliniek.

We zijn Paul dankbaar voor zijn aandeel in deze prachtige film. Door zijn ogen kijken we mee hoe de eettherapie verloopt, in de hoop dat veel kinderen en ouders zich hier aan kunnen optrekken en ervaren dat door samen in vertrouwen te oefenen er stappen worden gemaakt! 

We zijn verheugd te kunnen aangeven dat de vooruitzichten om de eettherapie binnenkort gefinancierd te krijgen onder de jeugdwet goed zijn, waardoor we samen met Jeugdzorg  Instelling CityKids nog veel meer kinderen met ARFID kunnen ondersteunen in deze moeilijke strijd om het eenzijdige eetpatroon te kunnen doorbreken en uit te breiden!

Kijk op deze link en zien jullie dappere stoere Paul die als judoka ons ook zijn behendigheid en kracht laat zien!

14 juli 2023

Kinder-hoofdpijn spreekuur gaat van start

Ons zorgaanbod breidt zich uit dat betekent dat vanaf eind juli ook kinderen/jongeren  met hoofdpijn (0-16 jaar) bij ons gezien kunnen worden.  Het kinder-hoofdpijn spreekuur is ontstaan om kinderen en jongeren  te helpen met langdurige hoofdpijn. Wij vinden het belangrijk om het probleem van meerdere kanten te benaderen, om zo snel mogelijk het probleem in kaart te kunnen brengen en zo snel het kind te kunnen helpen!

Dit spreekuur is een samenwerking tussen onze kinderneuroloog en de kinder-manueeltherapeut van Fysiotherapie Rotterdam Centrum, gespecialiseerd in hoofdpijn. Het doel van het spreekuur is om medische oorzaken van de hoofdpijn uit te sluiten en de ouder en kind weer op weg te helpen naar een leven zonder hoofdpijn.

In ons netwerk zit ook een kindercoach, een yoga leraar en een psycho-somatisch fysiotherapeut.

Ook hebben we contact met ziekenhuizen in de buurt en is doorverwijzing vanaf ons mogelijk

05 juli 2023

Nascholingsavond 31 augustus 2023

2023 06 26 flyer netwerkmeeting v4Zet donderdag 31 augustus van 17.15-20.15 uur in uw agenda. We organiseren dan wederom een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen.

Met een inhoudelijk programma staat onze kinderarts-kinderneuroloog,  Liesl Rehbock, stil waar jonge kinderen ``vast kunnen lopen`` in hun ontwikkeling.  Welke oorzaken daar mogelijk debet aan zijn maar belangrijker hoe kunnen we binnen De Kinderzorg Kliniek samen met ouders de specifieke zorgvragen  met ons multidisciplinair team zo goed mogelijk begeleiden, behandelen en coördineren. Clarinde Nijkamp, onze gezinsverpleegkundige en IMH consulent, zal samen met Monique Slaats, kinderlongarts -somnoloog uit het Erasmus-MC Sophia de slaapstoornissen en slaapproblemen bespreken en met name gericht op wat we binnen De Kinderzorg Kliniek aan behandeling en begeleiding hiervoor aan kinderen en hun ouders kunnen bieden.

U kunt dan ook de rest van het medisch -specialistische en multidisciplinaire team ontmoeten. Accreditatie is aangevraagd.

U kunt zich hieronder direct opgeven voor deze bijeenkomst.

Wij zien er naar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Fijne zomer en graag tot 31 augustus a.s. !

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

24 mei 2023

Folder van De Kinderzorg Kliniek

17 april 2023

Kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op congres

Onze kinderneuroloog Drs Rehbock spreekt op het congres:  Is dit normaal? Op donderdag 25 mei in Ede.

Ook in De Kinderzorg Kliniek wordt multidisciplinaire behandeling gegeven aan kinderen met (neurologische) diagnoses in de kinderfysiotherapie, -neurologie en -revalidatie, zoals DCD, (Developmental Coordination Disorder), lichte vormen van Cerebrale Parese, Motorische problemen bij ex-prematuren en randprematuren, chromosomale afwijkingen (diverse groep), en motorisch/neurologische problemen die voorkomen bij kinderen met complexe voedings- en prikkelverwerkingsproblematiek
De spreekuren Kikkervis en Octopus zijn daar voorbeelden van.

Klik hier voor meer info

17 april 2023

Therapeutisch rijden

ade04ae1 1a5d 4fce 8eea abc54788b4dfVanuit De Kinderzorg kliniek hebben we via ons netwerk Alex laten kennismaken met therapeutisch rijden. Het helpt Alex enorm de onrust en drukte te reguleren en zodra hij op Pinkeltje zit is het een ander kind. Wat een trots mannetje zit daar en moeder is dankbaar voor de wijze hoe we naar het kind en gezin kijken. Fijn dat we dit voor het gezin kunnen doen.

17 maart 2023

Zorgkrant /editie Krimpen aan den IJssel

Met plezier delen we het artikel in de Zorgkrant /editie Krimpen aan den IJssel. Meerder edities volgen binnenkort!

Klik hier om het artikel te bekijken

14 februari 2023

Nascholingsavond 23 maart 2023

2023 02 08 flyer netwerkmeeting v5 voorzijde lowresZet donderdag 23 maart van 17.15 - 20.15 uur in uw agenda. We organiseren dan een netwerkborrel-nascholingsavond voor huisartsen, kinderartsen en jeugdartsen. Met een inhoudelijk programma geeft kinderarts Carole Lasham uit het Tergooi Ziekenhuis en tevens verbonden aan De Kinderzorg Kliniek graag toelichting op onze behandeling voor de jonge baby met regulatie-problematiek. Onze verpeegkundig Specialist, Christine Pichler,  gaat in op het jonge kind met voedingsproblemen. U kunt dan ook de rest van het medisch-specialistisch  en multidisciplinair team ontmoeten. Accreditatie is toegekend.

Wilt u voor deze nascholingsavond een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar 
secretariaat@kinderzorgkliniek.nl. U kunt zich dan ook direct opgeven voor deze bijeenkomst met vermelding van uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten en laten u graag De Kinderzorg Kliniek zien.

Hieronder kunt u zich ook direct aanmelden voor de nascholingsavond.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

25 januari 2023

Verwijzing ZorgDomein

2023 01 24 banner zorgdomein v2 01 webGeachte verwijzers,

Graag laten we u weten dat we vanaf vandaag ook aangesloten zijn bij ZorgDomein. We zijn te vinden onder De Kinderzorg Kliniek Rotterdam

Ons zorgaanbod richt zich op:

  • Jonge kinderen tot ongeveer 10 jaar met voedingsproblemen, eetproblemen-ARFID
  • Baby’s met regulatie problematiek: huilen, onrust en slaapproblemen
  • Kinderen met (verdenking op) een (brede) ontwikkelingsachterstand (met of zonder diagnose) ; onderzoek, behandeling en begeleiding
  • Consult kinderneuroloog, uitsluiten van neurologisch oorzaak

De Kinderzorg Kliniek biedt doelgerichte, geïntegreerde multidisciplinaire kindergeneeskundige zorg voor kinderen van 0-18 jaar. Wij zijn een team van eerstelijns en tweedelijns zorgprofessionals en wij ondersteunen de Infant Mental Health (IMH) visie. Dit betekent dat wij het kind altijd in samenhang met zijn ouders en omgeving zien. Het gaat hierbij om poliklinische kindzorg die buiten ziekenhuismuren verleend kan worden en dient als aanvulling op het huidige zorglandschap.
Uitgangspunten zijn kwaliteit van zorg, en het kind de juiste zorg op de juiste plek bieden. 
 
Wij bieden laagdrempelig specialistische zorg in een kindvriendelijke omgeving, zodat het kind en zijn ouders zich gauw op hun gemak voelen. Hierdoor verloopt het contact prettig en kunnen kinderen en ouders goed gehoord en gezien worden.
 
Op onze website https://www.kinderzorgkliniek.nl/  is meer te lezen over ons zorgaanbod.

Wachttijden: zeer kort; baby’s met huilproblematiek kunnen binnen 1-3 dagen bij ons terecht.

U kunt bij vragen altijd contact opnemen met ons secretariaat en mogelijk direct de kinderarts spreken om te kunnen overleggen over een patiënt. 

We zien uit naar een prettige samenwerking en hopen in de toekomst ook via ZorgDomein uw verwijzingen te kunnen aannemen.

Hartelijke groet namens het team, 
 
Secretariaat De Kinderzorg Kliniek
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoonnummer: 010- 2681000

17 december 2022

Prettige feestdagen

2022 12 13 kerstgroet v4 website