Skip to main content

Kwaliteit van zorg

Laat ons weten waar we de zorg kunnen verbeteren of wat u juist zo heeft aangesproken tijdens de behandeling van uw kind. U kunt uw compliment of tip in dit formulier naar ons toe zenden. Onder hoofdstukje Ouders plaatsen we ervaringen van ouders en kinderen !

De medewerkers in De Kinderzorg Kliniek doen hun uiterste best om de beste zorg en hulp te bieden aan uw kind en uw als gezin. Toch kan het zijn dat u ergens niet volledig tevreden over bent. Laat het ons dan weten. Wij hechten grote waarde aan uw opmerkingen of klacht en vinden het belangrijk dat u (echt) tevreden bent. Bij het verlenen van goede zorg hoort ook een goede omgang met klachten. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om onze zorgverlening zo nodig te verbeteren. Uiteraard zijn we ook heel blij als u ons juist laat weten wat u (enorm) heeft gewaardeerd of juist aangesproken heeft tijdens de behandeling van uw kind.

Om onze naamsbekendheid te vergroten en ook andere ouders en verwijzers te kunnen bereiken zijn we blij als u ook een reactie zou willen plaatsen op Zorgkaart Nederland. 
https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/overige-kliniek-de-kinderzorg-kliniek-rotterdam-10023153
Veel dank daarvoor

Een goed gesprek tussen de betrokken personen helpt onvrede meestal snel de wereld uit. Zo kan vaak samen snel naar een oplossing van het probleem worden gezocht.     

Als u liever niet het gesprek aangaat met uw (hoofd)behandelaar of als het gesprek niet naar wens verliep, dan kunt u een officiële klacht indienen. 

Wij maken onderscheid tussen: klachtopvang, klachtbemiddeling door de klachtenfunctionaris en klachtbehandeling door de externe klachtencommissie.  

Klachtopvang
U meldt en bespreekt uw klacht met degene op wie de klacht betrekking heeft of zijn/haar leidinggevende. Hieronder geven we u een aantal aandachtspunten die hierbij van belang kunnen zijn: 

  • reageer zo snel mogelijk;
  • wanneer het iets is dat niet snel kan worden afgedaan: vraag een gesprek aan; probeer eventueel al van te voren uw klacht kort en krachtig op papier te zetten en aan ons te overhandigen;
  • probeer te bedenken wat u met het gesprek wilt bereiken;
  • u kunt natuurlijk altijd iemand meenemen ter ondersteuning.

Door met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren komen we hopelijk snel tot een oplossing.

Klachtbemiddeling door de klachtenfunctionaris
Heeft de klachtopvang de onvrede niet weggenomen of wilt u deze stap overslaan? In dat geval kunt u terecht bij een interne of desgewenst een externe klachtenfunctionaris. Deze kunnen op een laagdrempelige en informele wijze bemiddelen bij uw klacht. Zowel de interne als externe klachtenfunctionaris (via het Centraal Bureau voor Klachtenmanagement - CBKZ  te Gorinchem) is onpartijdig en onafhankelijk en kan u ook meer vertellen over de klachtenprocedure. Hieronder treft u hun contactgegevens aan.

Interne klachtenfunctionaris
Bramantestraat 30-34
3066 BN Rotterdam
T 010 -2681000
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Externe klachtenfunctionaris CBKZ
Antwoordnummer 570
4200 WB  GORINCHEM
T 0183-682829
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klachtenbehandeling door de externe klachtencommissie 
Hoewel het onze insteek is onvrede laagdrempelig op te lossen is het in sommige gevallen raadzaam een klacht voor te leggen aan een onafhankelijke klachtencommissie. In het kader van de Jeugdwet kan en mag daar ook rechtstreeks voor gekozen worden. De klachtencommissie is als volgt bereikbaar:

Klachtencommissie DE KINDERZORG KLINIEK
T.a.v. ambtelijk secretaris
Antwoordnummer 570
4200 WB  GORINCHEM
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De commissie stelt dan een onderzoek in en zal tot een uitspraak komen. Als de commissie de klacht gegrond vindt, zal zij haar uitspraak vergezellen van aanbevelingen aan het management van DE KINDERZORG KLINIEK.   

Geheimhouding
Zowel voor de klachtenfunctionaris als de klachtencommissieleden en alle anderen die zijn betrokken bij de opvang, bemiddeling en/of behandeling van de klacht is geheimhouding verplicht.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de behandeling van de klacht. Wel is het zo dat de (eventuele) kosten van door uzelf ingeschakelde bijstand en advies voor eigen rekening komen.

Wilt u meer weten?
Deze informatie geeft een antwoord op de belangrijkste vragen over de klachtmogelijkheden. Voor een uitgebreid antwoord verwijzen wij naar ons klachtenreglement. Dit reglement kunt u hier downloaden. Wilt  u een exemplaar per post, dan zenden dat gratis toe.